Kajee Tevee Aflevering 5

In onze wekelijke rubriek Kajee Tevee hebben we vandaag ook nog aandacht voor onze chef. Ons nieuwe nummer is zo gevuld dat we geen plaats meer hadden voor het menu van Bertrand. Daarom delen we dit graag via onze website.

Het menu van Bertrand Menu

Er zijn een heleboel bekende koks van de televisie.  Denk maar aan Jeroen Meeus, Jamie Oliver etc. maar allemaal zijn ze jaloers op de mooie naam onze eigen Campus Kajee kok; Bertrand Menu.

 

Telkens weer verwend onze Franse kok de kinderen, leerkrachten, begeleiders en medewerkers van Campus Kajee met zijn overheerlijke menukaart.  Veel van zijn gerechten zijn zo geliefd dat veel kinderen van onze Campus zijn culinaire hoogstandjes missen als ze thuis zijn.

 

Daarom, speciaal voor u, verschijnt deze vaste rubriek met de geheime recepten van onze eigen chef kok deze keer hier op onze website. 

 

Nieuwsgierig naar ons Kajeeke van de komende 2 maanden? 

Klik op de link onder het recept van Bertrand Menu! 

 

Veel lees- en kookplezier….

 

 

 

 Recept Stoofvlees à la Bertrand Menu
(voor 10 personen)

Ingrediënten:

 

  • Mosterd – 5 gram
  • Stoofvlees – 500 gram
  • Laurier blad – 0,2 gram
  • Boter – 1,5 gram
  • Ajuin in blokjes – 8 gram
  • Runderbouillon – 10 ml
  • Tijm – 0,2 gram
  • Water – 20 ml
  • Luikse siroop – 2 gram

 

Verhit een braadpan op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
Schroei het stoofvlees tot ze een goudbruin kleurtje heeft.

Doe het vlees in een stoofpot en voeg alle overige ingrediënten toe. 
Laat het stoofvlees lang genoeg sudderen op een zacht vuur.  De tijd is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.  Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is.

Eet smakelijk!

https://www.youtube.com/watch?v=9DQbx15g7x8&feature=youtu.be

201711 Kajeeke 2