Eten en drinken

Tussendoortjes (voor- en namiddag)

Onze school hecht belang aan de gezondheid van de kinderen.

Na elke speeltijd drinken de kleuters water. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag krijgen de kleuters een gezonde koek. Op woensdag is het fruitdag. Onze schilmama’s en papa’s zorgen telkens voor een gevarieerd aanbod aan fruit.

In de lagere school zijn plastieken flessen met water (max. 0,5 l) toegelaten, maar deze flessen blijven in de klas. Na ieder speelkwartier kunnen de kinderen hier even van drinken. De kinderen van de lagere school nemen zelf een koek mee. Voor de kinderen van het internaat wordt er een koek voorzien. Op woensdag eten ook de kinderen van de lagere school enkel fruit op de speelplaats.

We moedigen het eten van fruit ook op andere dagen aan.

Boterhammeneters

De kinderen kunnen ’s middags in de school hun boterhammen opeten. Zij kunnen kiezen uit water of thee.

Een schoollunch moet een volwaardige, gezonde maaltijd zijn. Om de afvalberg te verminderen, dringen wij aan op het gebruik van een brooddoos.

Alle leerlingen eten tussen 12.10 uur en 12.45 uur.

Restaurant

Iedere kleuter of kind uit de lagere school kan dagelijks ’s middags een warme maaltijd of een broodje aankopen in ons restaurant.

Concrete afspraken:
  1. De eetzaal werkt volgens een zelfbedieningssysteem.
  2. De genuttigde maaltijden worden per twee maanden gefactureerd op de schoolrekening.
  3. Het is niet nodig om op voorhand door te geven of de kinderen al dan gebruik zullen maken van de service van het restaurant.