Schaken @ Kajee

Waarom schaken op school?

Schaken is meer dan alleen maar “bezigheid”. Studies tonen aan dat schaken een verhoging van de leerprestaties met zich meebrengt. Kinderen leren door te schaken oplossingen te zoeken voor steeds veranderende situaties. Als een probleem zich voordoet moeten ze op zoek gaan naar alle mogelijke oplossingen om dan uiteindelijk net diegene te kiezen waarvan zij denken dat het de beste is. Ze zien ook vrij snel of hun keuze de juiste was.

Schaken werkt ook aan hun sociale vaardigheden. Zo hebben ze vrij snel een gezond competitiebesef binnen duidelijke regels die zelden tot discussies leiden. 
Tijdens een schaakwedstrijd kan je gedeeltelijk in het verlies staan om dan met die ultieme zet de wedstrijd te doen keren.

Ook leer je tijdens het schaken van je fouten. Waarom won ik het vorige spel niet? Waar liep het fout? Hoe kan ik in het volgende spelletje beter doen?

Schaken op KaJee

Vanaf begin 2017 bieden wij op onze campus schaaklessen aan. Door de reeds grote interesse hebben we de leerlingen onderverdeeld in niveaugroepen dewelke veelal ook gelinked zijn aan hun leeftijd. Op die manier kunnen wij nog beter inspelen op de individuele vragen van elke leerling.