Beste ouders

 

Volgens de huidige richtlijnen zullen de lagere scholen vanaf 18 mei gedeeltelijk terug opengaan.

Voor de lagere school gaan we er op dit moment van uit dat vanaf 18 mei de kinderen van het eerste, tweede en zesde leerjaar beperkt naar school zullen kunnen komen. De kinderen van het derde, vierde en vijfde leerjaar blijven thuis zoals nu.

Op dit moment werken we de organisatie zo uit dat alle kinderen van het eerste, tweede en zesde leerjaar elke week twee dagen naar school zouden komen. We splitsen elke klas op in twee groepen, een A- groep en een B-groep. Elke groep komt ofwel op maandag en dinsdag naar school, ofwel op donderdag en vrijdag. We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met broers en zussen.

De concrete uitwerking hangt af van het aantal kinderen dat naar school zal komen.

We begrijpen heel goed dat het voor sommige kinderen van het eerste, tweede en zesde leerjaar niet evident zal zijn om naar de school te komen. We denken daarbij o.a. aan onze kinderen van het internaat, en hebben daar ook absoluut begrip voor.

We begrijpen ook dat sommige ouders zich beter zullen voelen wanneer hun kind veilig bij hen thuis blijft. Wij zullen daarom maximaal inzetten op hygiëne en veiligheidsmaatregelen.

Om ons verder concreet te kunnen organiseren, willen we jullie in een eerste bevraging vragen om ons zo snel mogelijk te laten weten of jullie kinderen vanaf 18 mei naar de school en het internaat zouden komen of niet.

Alvast bedankt voor jullie snelle feedback!