Onze internen vertoeven in leefgroepen. De leefgroepen worden samengesteld op basis van verschillende factoren: leeftijd, vriendjes, noden,...
​Elke leefgroep heeft een vaste begeleider. Voor de kinderen is dat hun vertrouwenspersoon. Daarnaast hebben ze een eigen ruimte, living.  Dit zorgt voor een individuele aanpak. 

De kinderen doen alles met hun leefgroep. Ze maken samen huiswerk. Elke avond eten ze samen met hun begeleider. 

De begeleiders nemen tijdelijk de rol van de ouders over. Ze hebben contact met de school.  Daarnaast vinden zij de communicatie met de ouders zeer belangrijk. Elke leefgroep heeft zijn eigen gsm. Elke begeleider heeft zijn eigen mailadres. Daarnaast hechten we veel belang aan het gebruik van het heen-en weermapje. 

De begeleiders proberen een huiselijke en gezellige sfeer te scheppen. De begeleiders zorgen voor regelmaat en structuur. 

De kinderen slapen in een slaapzaal. De slaapzaal is verdeeld units van 6 bedjes. De kinderen liggen tussen leeftijdgenootjes. 

De begeleiders voorzien ook een oudercontact, een schriftelijke uitnodiging wordt u tijdig bezorgd.

De deur van de directie staat op zondagavond, maandagmorgen en vrijdagavond open voor een babbel of om eventuele vragen te beantwoorden.