YES! Onze school kreeg een gouden medaille! Onze school werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille.

Dit door onze inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie en de activiteiten die wij daarbij organiseren.We kiezen daarbij voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas. Denk maar aan het verplaatsen met fiets of het openbaar vervoer als we op uitstap gaan, onze fluo acties, oefenen tijdens leerwandelingen, lessen tijdens de verkeersweek enz... 
Je kunnen behelpen in het verkeer op een veilige manier is belangrijk en daar kunnen we de kinderen alleen maar bij helpen als ze het al doende leren. Daar kunnen werkblaadjes zeker niet tegenop. Ervaring is hierbij zo belangrijk. Al vanaf de kleuterschool leren de kindjes op een juiste manier fietsen en voorrang aan elkaar verlenen. Een pluspunt van onze ruimte in onze groene school.
Wanneer Campus Kajee zich in het verkeer begeeft, kan je ons herkennen aan onze fluo hesjes en fietshelmen! Want veiligheid is nummer 1. Maar ook de kinderen moeten leren hoe ze zich veilig kunnen verplaatsen en moeten rekening houden met de andere mensen in het verkeer. Wij kunnen dan nadien enkel hopen dat ze de aangeleerde strategieën blijven gebruiken. Laat ons samen veiligheid 'cool' maken. Zo kunnen jullie, als ouder, ook altijd je kinderen stimuleren om steeds hun fluo en helm te blijven dragen. Door hen aan te moedigen én door het goede voorbeeld te geven. 
Wij kregen alvast een gouden medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen. Yes!!!!! 

Digitale Schoolpoortmedaille Goud 2019