Al enkele jaren dromen we van een echte wilgenhut op ons domein. Toen we onlangs een pak wilgentakken aangeboden kregen, hebben we die heel enthousiast aangenomen!

Meester Bart vroeg het zesde om een wilgenhut te bouwen en er iets over op te zoeken. Er waren zes kinderen die iets gingen opzoeken. Joppe, Menno, Jaden, Kanoë, Dries en Massimo. Dus wij mochten die bouwen. We hadden een plan gemaakt:

We hebben 65 takken en we willen 4 takken per gat. En tussen elk gat 30cm. Dus de tunnel ging ongeveer 2,4m zijn. Altijd 2 takken die naar de overkant gaan en 2 takken die kruisen met de andere 2 takken van een ander gat.

Dus donderdag om 2 uur gingen we aan de slag. Menno en Massimo gingen goede aarde halen van onze komposthoop terwijl de rest gaten maakte en er takken in staken. Vrijdag was hij af. En dan moesten we alleen de natuur zijn gang laten gaan. Wortels maken, blaadjes laten groeien, meer wilgen maken...

En voor de volwassenen vergeet je zeker niet in te schrijven om eenhut (een echte van planken) te maken voor de kleutertjes.