Beste ouders 
Geen zorgen, we zijn nog geen kinderen kwijtgespeeld, we hebben ze nog allemaal bij. 
 

Nu jullie gerustgesteld zijn geven we graag een kort verslag. Vandaag zijn we omstreeks 10u30 in Nieuwpoort aangekomen. We hadden een beetje tegenslag met file! Dat zijn we ondertussen al gewoon op onze Belgische snelwegen, niet waar? 
We bezochten eerst het monument van Albert I aan de Ganzenpoot. Daar kregen de kinderen een knap staaltje geschiedenis te horen van onze gids ter plekke. Nadien gingen we naar een Britse begraafplaats. Daar kregen de kinderen een zoektocht. Het was zeker en vast indrukwekkend. 
Vervolgens gingen we eerst even spelen alvorens ons lunchpakket op te eten en de IJzertoren te bezoeken. In 3 groepen en met telkens een gids leerden de kinderen meer over Wereldoorlog I. 
Dan was het tijd om De Barkentijn te gaan verkennen. Maar eerst nog even op het strand uitwaaien. We aten spaghetti vandaag! Lekker! 
De kinderen installeerden zich in de kamers en we sloten de dag af met een wandeling op de pier van Nieuwpoort. Lekker uitwaaien na een leuke, interessante eerste dag. 
Een lekker doucheke nemen en slapen (enfin, dan hopen de juffen en meesters) 
Op naar een volgende leuke dag! 
We vullen stelselmatig wat fotootjes aan op smugmug (ga naar de galerie van het zesde leerjaar) en zo kunnen jullie onze avonturen wat mee volgen. 
Elke dag zal er ’s avonds een korte blog zijn met nieuws van aan zee ;-) 

 

Bekijk hier elke dag de foto's van de dag:

Foto's vijfde leerjaar

Foto's zesde leerjaar

Pxl 20240318 160502000 4k